onsdag 5 juni 2019

Inget jobb men kanske lägenhet?

Jahapp, så gick den löneförhandlingen där jag skulle vara lite tuff haha. Sex arbetsdagar efter jag lämnat mitt motbud får jag ett mejl från rekryterande chef att de gått vidare med andra sökanden i rekryteringsprocessen. Hon kan alltså inte ens ringa mig, trots att hon gav mig ett erbjudande om anställning för mindre än två veckor sen? Tycker det är så oseriöst, men det känns ju skönt eftersom min magkänsla ändå varit att jobbet inte är helt 100 för mig och det var ju lite anledningen till att jag ville få upp lönen lite mer. 

Eftersom det tog så lång tid för henne att återkomma har jag självklart haft på känn att det skulle bli ett negativt besked men det sköna har varit att jag känt mig så tillfreds med det. Jag har innerst inne känt att jag hellre vill ha jobbet i regionen just nu, jag vill inte behöva dra mig ur ett påskrivet avtal och jag vill få testa på att jobba på enheten som jag länge drömt om. Jag tror jag redan skrivit det i bloggen men detta företag har precis vunnit en gigantisk upphandling värd miljarder och de kommer att behöva rekrytera många nya medarbetare framöver. Kanske dyker det upp en mer kvalificerad tjänst hos dem framöver och då kan jag prova igen och se om jag får bättre intryck av företaget och chef då. 

Men nog om det! Desto roligare nyheter är att jag och J igår var och tittade på en lägenhet som vi båda direkt älskade och som vi nu planerar att buda på. Vi har varit och tittat på rätt mycket lägenheter nu men det har aldrig varit något som stämt helt 100 och jag har börjat tänka att vi kanske har alldeles för höga krav. Försöker att inte ha för höga förväntningar nu för jag inser att det är mycket som ska klaffa för att vi ska få denna lägenhet men det känns så kul att vi ändå ska vara med och buda i alla fall. Blir det inte denna så har vi åtminstone fått upp ögonen för detta område som vi tidigare ratat och kanske kan hitta något annat. Lägenheten ligger nämligen i ett nybyggt område nära industrikvarter som jag tänkt är alldeles för grått och trist och fult att titta ut emot och därför inte ens velat gå och kolla på tidigare. Och så är det i många av lägenheterna i området men just denna ligger allra närmast den gamla bebyggelsen med jättefina hus från tidigt 1900-tal och dessutom på fjärde våningen så att man har utsikt över hela staden. 

Det enda minuset för mig är att det är så pass centralt och nybyggt att det inte finns någon större grönska direkt utanför huset. Jag är bortskämd med hur vi bor nu där vi har en stor skogsdunge precis utanför och på bara några minuters promenad når ett stort naturreservat. I den nya lägenheten är det kanske 10-15 minuters promenad för att komma till skogsområde även om det finns några mindre parker lite närmare. Inser att det såklart är så här om man ska bo riktigt centralt vilket är Js önskan och som jag är villig att prova på under en tid i alla fall. Kommer säkert kännas mer självklart när jag väl bor så. 

Nu återstår det bara att se vad om händer, om vi går segrande ur vår första budgivning någonsin eller om priset trissas upp för mycket?  1 kommentar:

Livsstecken

Tiden flyger iväg, jag hänger inte med. Har aldrig varit med om en månad som gått så här fort. Började mitt nya jobb för en månad sen och de...