måndag 10 juni 2019

Vi leder!

Vi leder budgivningen av drömlägenheten men jag kan inte bestämma mig för om det är det bästa eller det sämsta jag gjort i livet. Vårt sista bud är 16 % upp från utgångspriset och det känns som så galet mycket pengar, mer än vad vi ursprungligen satt som vår maxgräns men som vi insåg när budgivningen satte igång var alldeles för naivt utifrån lägenhetens läge och skick. Så vi räknade om, J gjorde olika simulationer i Excel och vi har sett svart på vitt att vi har pengarna, vi har råd även om (när) räntan går upp, vi har till och med räknat på hur stor kostnaden skulle bli per månad om vi säljer med förlust inom 2 år (vilket vi ju förmodligen bara skulle göra om vi går isär). Ändå är jag nervös, för hur ska vi som aldrig ägt något boende förut veta om lägenheten är värd detta eller inte? Hur tusan vet man det? Jag är inte rädd för att vi inte ska ha råd med lägenheten när vi bor där men är rädd för att vi budar upp den mer än vad den egentligen är värd. Vi har jämfört med slutpriser i området och den hamnar flera tusen högre per kvadratmeterpris än andra i samma område men vi vet ju inte exakt hur de lägenheterna ser ut inuti och de är flera våningar ner så det är omöjligt att jämföra. Det har varit tre andra budgivare förutom oss som varit med länge så det visar ju ändå att intresset finns där från fler än bara oss.

Så istället fantiserar jag om att bo i lägenheten, hur vi skulle inreda och göra fint och hur mycket vår vardagskvalitet skulle öka av att bo så fint och med mer utrymme. Jag inte låta bli att skena iväg i tankarna för budgivare 1 som hela tiden budat över inom 2-3 minuter från andra bud har nu inte budat över vårt sista bud på över 4 timmar. Har de nått sin maxgräns och gett upp?

HERREGUD! Precis när jag skrev detta så ringde J och sa att budgivare 1 har dragit sig ur och vi HAR VUNNIT! Jag kan inte fatta det! Min första känsla var ren och skär glädje så nu väljer jag att fokusera på det och släppa de andra tankarna. Jag och J har snart köpt ett hem tillsammans!


7 kommentarer:

 1. Grattis!!! så himla kul! och ja, så länge ni har råd att bo där utan att det blir för dyrt i er vardag så ska ni helt klart fokusera på hur bra ni kommer att trivas där :) ni kommer ju dessutom amortera av så även om ni behöver sälja så behöver det inte betyda att ni går med nån förlust. så länge det inte är SVINDYRT så lär allt sånt lösa sig!
  (med det sagt så förstår jag helt stressen, det är ju en stor grej att köpa lgh tillsammans :) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! :) Det är ju stort och så mycket tvärsäkra åsikter hit och dit vilket gör att jag tvivlar på mig själv. Men som sagt det viktigaste är att vi har råd utan att slå knut på oss själva och räntorna kan stiga ganska mycket innan vi kommer upp i det beloppet vi betalade för våra båda hyresrätter när vi bodde isär, så på så vis känns det rätt tryggt och vi skulle ju tom kunna binda lånet för att vara ännu mer säkra :) Tjoho!!!

   Radera
  2. vi bestämde oss för att binda räntan på två år, då vet vi iaf att den inte stiger under den tiden.. kan tipsa om att välja SBAB då de har jäkligt låg ränta!

   Radera
  3. Åh toppen det är SBAB vi har lånelöfte från och förmodligen kommer välja. Använder oss av Mittbolån nu för att få in olika offerter på vad de kan erbjuda om vi har rörlig respektive binder hela eller en del av lånet :) Tycker också det låter skönt att binda åtminstone en del så att man vet säkert vad kostnaden kommer att vara!

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Stoppa skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Graviditet spell
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Grattis, vad härligt!

  SvaraRadera

Livsstecken

Tiden flyger iväg, jag hänger inte med. Har aldrig varit med om en månad som gått så här fort. Började mitt nya jobb för en månad sen och de...