torsdag 11 januari 2018

Listan om 2017

Älskar att läsa såna här sammanfattande listor hos andra bloggare så nu måste jag ju passa på när jag har en egen blogg att skriva i :)

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Föreläste för runt 100 seniorer med en kollega inom det område vi arbetar, det var en häftig erfarenhet. Har även presenterat mitt projekt för ett 50-tal chefer och verkligen utmanat mig själv när det gäller att prata inför grupp. Målet för 2018 är att bli ännu bättre och säkrare på det, ska faktiskt börja på en retorikkurs via universitetet i J:s stad om en månad.

Vilka platser besökte du?
I somras var jag i Tucepi i Kroatien en vecka med min mamma och lillebror. Rekommenderas starkt, väldigt vackert, god mat och trevliga människor. Annars har jag mest varit i Sverige, hälsat på vänner och familj i Stockholm och Göteborg.
Vad var din största framgång 2017?
Jobbet har ju verkligen gått min väg detta år. Kan knappt fatta att jag först fick chansen att påverka som projektledare och sedan att cheferna trodde så pass mycket på mitt projekt att jag får fortsätta med det som en mer permanent uppgift under tre år.

Bästa köpet?
Min Samsung-surfplatta som jag köpte precis i början av januari 2017 för att min dator krånglade extremt. Älskar surfplattan så mycket.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Under sommaren träffade jag nya kompisar som jag verkligen klickade med direkt och som utökat min umgängeskrets på ett bra sätt. Och så J såklart.

Och ledsen?
I början av 2017 tror jag att jag fortfarande var ledsen över exet som det tog slut med hösten 2016 men jag kan egentligen inte minnas någon specifik händelse. Varit ledsen allmänt under året av all skit som sker i världen.

Årets låtar?
Despacito? Var en av de där konstiga människorna som varken hatade eller älskade den låten. Enligt Spotify var mina mest spelade låtar 5 fine frökner och Fy Faen, båda på grund av SKAM. Annars har jag tydligen precis som alltid lyssnat mest på Britney Spears, Carrie Underwood, Taylor Swift och Ed Sheeran. När jag inte lyssnar på dem lyssnar jag på det som är på topplistan och skäms inte det minsta för det :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare. Har haft ett väldigt bra år, så ibland blir jag lite förvånad över att alla andra verkar tycka att 2017 var ett sådant skitår. Men jag förstår ju också varför, mycket hemskt som hänt i världen.

Favoritserie?
Oj, tittar på så mycket serier och sett en massa bra, som t.ex. Big Little Lies, Ozark, Stranger Things, Happy Endings, Jane the Virgin, Black-ish, Line of Duty, Marcella, Master of None, The Handmaid's tale. Också sett mycket bra svenska serier som Vår tid är nu, Fröken Frimans krig (jag vet, den var jag sist på bollen på) och även guilty pleasure-serier som Första dejten och Gift vid första ögonkastet. Och så SKAM såklart, känns som det var mycket längre sen men jag var som de flesta andra totalt fast där i början av 2017 och kunde knappt vänta på den fjärde säsongen. Vilket antiklimax att det bara tog slut sen, precis när man upptäckt mästerverket.

Bästa boken du läste i år?
Gud, svårt att komma ihåg vad jag faktiskt läst. I min bokcirkel läste vi Never Let Me Go av årets nobelprisvinnare Kazuo Ishiguros i december och den var riktigt bra. Minns även att jag läste min första bok av Haruki Murakami, Kafka på stranden, den var också väldigt bra även jag håller med i kritiken han fått kring hur han skildrar kvinnor. Har som vanligt också läst mycket lättläst, t.ex. deckare av David Lagercrantz, Samuel Björk och relationsdrama av Liane Moriarty - rekommenderar dem alla!

Bästa matupplevelsen?
Har öppnat många nya restauranger i min stad och så har jag ju haft nöjet att upptäcka utbudet i J:s stad under hösten så har många fina minnen av middagar ute. J och jag har även haft en egen liten tradition att laga riktigt goda brunchrätter på helgerna när vi sovit ihop, t.ex. fattiga riddare, eggs Benedict, grilled cheese med salviapesto, amerikanska pannkakor, olika äggröror med bacon och mycket mera så får nog säga det även om det inte blir en specifik händelse.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag var bakis och trött och försöka växla mellan att städa och vila eftersom jag haft kompisar över på middag och fest kvällen innan. Det var lite trist att fylla år på en söndag eftersom jag inte träffade någon annan människa på min faktiskta födelsedag men oh well.

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?
Jag hoppas kunna börja jobba med grubblandet och inte ägna lika mycket tid åt att älta saker som sker, både jobbmässigt och privat. Mer ro i sinnet alltså.

Nyårslöfte?
Nja, jobbar ju med att lära andra människor att göra långsiktiga beteendeförändringar så har inte mycket till övers för grandiosa nyårslöften som håller i en vecka men jag har tänkt att jag skulle vilja umgås ännu lite mer med kompisar och gärna bjuda hem folk. Börjar på lördag med spelkväll tillsammans med J och tre kompisar. Samt även att minska på grubblande och bli mer säker i att prata inför folk inser jag nu kanske kan räknas som nyårslöften!

Högsta önskan just nu?
Det känns som att utmana ödet och nästan be om att något hemskt ska hända men just nu vill jag bara att det ska fortsätta vara precis som det är nu. Är nöjd med mina nya jobbutmaningar, har ett större kompisgäng att umgås med här i min "nya" hemstad och är så glad över att ha J och vill bara njuta av det och fortsätta ha det så här bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Livsstecken

Tiden flyger iväg, jag hänger inte med. Har aldrig varit med om en månad som gått så här fort. Började mitt nya jobb för en månad sen och de...