tisdag 28 augusti 2018

Flytta ihop

Dagarna som följer pratar vi en del om det praktiska med att flytta ihop, J säger att han gärna flyttar till min lägenhet medan jag, trots hur mycket jag älskar min, är orolig för att det ska känns för mycket som att han bara är en gäst och att det inte blir vår lägenhet. Samtidigt är det bostadsbrist, hyreslägenheter är svåra att få tag på och jag bor i en väldigt fin och fräsch i ett bra läge.

Någonstans har jag nog också tänkt mig att mitt nästa boende ska vara en bostadsrätt. Att jag ska flytta till något större och bättre än jag redan har men så tänker jag att det är alltför snabbt och vågat att köpa något tillsammans med J redan nu. Så rädd för att ta beslut som potentiellt skulle kunna bli dåliga om vi går isär trots att jag ju fattar att det kan man aldrig veta.

Är nog lite rädd för att det går för snabbt, var inte beredd på att han skulle säga redan nu att han ville flytta ihop. I mitt huvud skulle han börja på sitt nya jobb först, spendera mer tid i min stad och så småningom tröttna på att pendla och vilja flytta hit och så lagom till jul ungefär skulle vi börja diskutera att flytta ihop (men jag är inte alls något planeringsfreak haha). Men jag vet, jag vet, livet går inte att planera in i minsta detalj och jag VILL ju så gärna bo med J. Vi har varit tillsammans hela sommaren och det har varit underbart mysigt. Tycker att det är  jobbigt nu när vi gått tillbaka till att mest bara ses på helgerna och längtar efter honom hela tiden.

Så nej, måste bara ta ett djupt andetag nu och inte låta den här bra saken stressa upp mig. Det är inte så att någon står med en pistol i nacken på oss och tvingar oss att flytta ihop redan imorgon utan vi har gott om tid att fundera på hur vi ska göra det här bäst. J är helt inne på att säga upp sin lägenhet eftersom han inte trivs där och säger att han inte vill bo där oavsett vad som händer men jag lobbar för att han istället hyr ut den i andra hand under ett halvår. Dels för att han inte ska stå där bostadslös om nu allt skulle gå ut pipsvägen men också för att det skulle ge oss mer tid att leta efter något nytt utan att vi måste försöka klämma ihop våra båda boenden i en enda lägenhet.

Tror jag känner mig lugnare bara vi har en plan och vårt långsiktiga mål är att flytta till något större tillsammans.
 

6 kommentarer:

 1. Tycker det låter vettigt att testa att bo ihop i din lägenhet och att han hyr ut sin i andrahand. Sen efter ett halvår kan ni ju se hur det känns och antingen leta nytt eller avvakta. Så himla kul, glad för din skull! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina S :) Skönt att höra att det låter vettigt.

   Radera
 2. Vad härligt att flytta ihop! Tänker som du och S att det vore väl bättre att han hyr ut lägenheten ett halvår så ni har lite tid och inte behöver knöka ihop allt på en gång! Oavsett, vad kul!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen precis! Känns tryggt att andra också tycker det låter vettigt ;)

   Radera
 3. jag tänker precis som du skriver i näst sista stycket, försök att ta det lugnt tillsammans. ni vet att ni vill bo ihop, ni vet att det ska vara ganska snart. kanske testa att bo i din lägenhet några veckor för att se hur det känns? jag är ju lite i samma sits, funderar mycket över hur och var man ska bo. det är ju en jättestor omställning att flytta ihop, och man vill att det ska kännas bra för för båda! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt :) Hoppas du uppdaterar lite om era bostadsplaner, roligt att följa någon i samma sits!

   Radera

Livsstecken

Tiden flyger iväg, jag hänger inte med. Har aldrig varit med om en månad som gått så här fort. Började mitt nya jobb för en månad sen och de...