torsdag 23 maj 2019

Han kom inte hem

För ungefär sex år sen när jag var tillsammans med min ex-sambo hände det vid flera tillfällen att han inte kom hem till vår lägenhet efter sitt arbete. Han jobbade som bartender och slutade sent på kvällen/natten och när jag vaknade på morgonen var han inte hemma. Han hade inte meddelat att han skulle vara borta, det fanns inget sms eller missat samtal på min telefon och när jag ringde honom svarade han inte. Mindes precis för första gången på länge hur jag vid ett tillfälle började ringa runt till polis och sjukhus eftersom han inte kom hem på förmiddagen heller och det började närma sig 24 timmar från att jag sist sett honom. Var på riktigt rädd för att något allvarligt hade hänt samtidigt som jag var så ledsen och frustrerad och misstänksam över att han sovit borta flera gånger. Han hade alltid någon ursäkt, de hade jobbat sent på baren och sen sov han hos en kompis för att inte väcka mig eller för att inte behöva cykla hem 10 min extra när han redan var stuptrött. Framförallt minns jag hur arg han blev, hur han beskyllde mig för att inte lita på honom, anklagade mig för att jag ville skapa bråk och inte accepterade att han hade egna vänner. Hur det slutade med att jag fick be honom om ursäkt och hur dum jag kände mig som inte bara kunde lita på den person jag älskade. Månaderna gick och när hösten kom hittade jag slutligen bevis för att han varit otrogen med sin kollega hela tiden, alla de gånger han inte kommit hem hade han varit med henne istället och sen skällt på mig för att jag inte litade på honom.

Jag påmindes om detta idag då J efter arbetsdagen igår åkte över till sin gamla hemstad för att träffa sina gamla kollegor. Vi hördes av lite kort på kvällen och jag förstod att han skulle bli kvar sent så jag gick och la mig i vanlig tid. Vaknade under natten och märkte att han inte var i sängen varpå jag bara tänkte "Ja, ja han har väl missat tåget igen" och så somnade jag om. Ingen oro alls. Vaknade igen någon timme senare och då tittade jag på mobilen och såg att han smsat vid midnatt att han inte förstått att sista tåget gick redan vid 23 och att han skulle sova på en kompis soffa. På morgonen när mitt alarm ringde kom ett nytt sms att han satt på expressbussen på väg tillbaka, att han saknade mig och att han hoppades att vi skulle hinna ses hemma innan jobbet. Jag trodde jag skulle behöva cykla iväg innan han kom men precis när jag fixat allt med packning, regnkläder, batteri och cykellås och skulle rulla iväg så kom han springandes i regnet i bara t-shirt (eftersom vädret är schizofrent och växlar från högsommar till ösregn och den knäppskallen inte tagit någon jacka igår). Kände sån lycka när jag fick syn på honom, min underbara J som förstår och respekterar mina behov. Är så glad att jag är i en sund relation nu, där han vet att det inte handlar om att jag inte accepterar att han har egna vänner eller att man inte skulle kunna sova borta utan att det bara handlar om att låta mig veta, så att jag inte behöver oroa mig.


6 kommentarer:

 1. usch, när jag läste din text fick jag flashbacks till den sista tiden när jag var ihop med mitt ex. han kom hem extremt sent, även på vardagar ibland, fått veta i efterhand för att det var pga att han hade ångest över att han visste att han skulle göra slut.
  regeln är, tycker jag: blir man senare än tänkt, då hör man av sig. inte svårare än så ju :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är ju så lätt egentligen. Heja oss som lämnat det dåliga bakom! :)

   Radera
 2. Om man normalt sett inte är en svartsjuk person så kan man nästan alltid lita på sin magkänsla tror jag. Har varit med om liknande saker som med ditt ex, och det har alltid visat sig att jag har haft rätt i min känsla av att något är fel. Jävla skithögar som får en att känna sig som den som gör fel, det blir liksom ett extra svek då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min erfarenhet också. Ofta behöver man några månader på sig för att processa och förstå allt, men har man en dålig känsla så är det ofta av en anledning. Och ja precis, skithögar som skyller ifrån sig och vänder allt så man tvivlar på sig själv är verkligen extra svek men också extra varningsklocka.

   Radera
 3. (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
  återställa kärleksförhållande mot rygg
  förena bruten
  magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
  sluta skilsmässa
  Älskar stava för att undvika att fuska par
  Älskar stava för att stoppa uppdelningen

  SvaraRadera

Livsstecken

Tiden flyger iväg, jag hänger inte med. Har aldrig varit med om en månad som gått så här fort. Började mitt nya jobb för en månad sen och de...